İçeriğe geç

Çok Afili Nasıl Yazılır

Afili nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre “afili” olarak yazılıyor. Bu kelimenin doğru ve yanlış örneklerini aşağıdaki bir cümlede öğrenebilirsiniz. Böyle dolaşarak büyük adam olunmaz.

Çok afilli ne demek?

TDK sözlüğüne göre kelime Afili’dir; gösterişli ve iddialı anlamına gelir. Günümüzde bu kelime daha yaygındır; beğendiğimiz, bize gösterişli veya şatafatlı görünen veya hoşumuza giden şeyleri ve kişileri tanımlamak için kullanılır.

Çok afedersin nasıl yazılır?

TDK’ya göre bu kelimenin doğru yazımı “sorry”dir. “Sorry” kelimesinin yazımı yanlıştır ve dilin doğru kullanımının yaygınlaştırılması için dikkate alınması gereken bir noktadır.

Çok rahat çok profesyonel nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu’nun (TDK) internet sitesindeki sözlüğe bakarsanız, kelimenin “profesyonel” olarak yazıldığı ortaya çıkar. Bazı örneklerdeki “profesyonel” gibi yazımlar yazım hatalarıdır. Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “profesyonel”dir.

Orjinal nasıl yazılır doğru yazılışı?

“Original” kelimesinin doğru yazımı TDK’ya göre “nobody” kelimesinin doğru yazımı “original”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir.

Başkan kelimesi nasıl yazılır?

D. Tabela, işaret ve levhalardaki kelimeler büyük harfle başlar: giriş, çıkış, müdür, veznedar, başkan, doktor, otobüs durağı, minibüs durağı, şehirlerarası telefon, 3. kat, 4. sınıf, 1. blok vb.

Afili hangi dilden?

BEN.

Afili argo mu?

Afili kelimesinin kibar bir argo kelime olduğunu söylemek gerekir. Özellikle eski zamanlarda yaygın olan bir kelimedir.

Afili söz nedir?

Bu kelimeler genellikle güzel kelimeler olarak görünür. Bazı insanlar rahatlıklarını ifade etmek için bazı ifadeler kullanırlar, ancak bu ifadelerin havalı görünmesini isterler, bu yüzden rahat insanlar için süslü, sanatsal kelimeler kullanırlar.

Çok afedersin ne demek?

“Üzgünüm” kelimesi tam anlamıyla bir hatadan dolayı duyulan utancı ifade etmek için söylenen bir sözdür.

Acaip mi acayip mi?

TDK’ya göre strange kelimesinin doğru yazımı “cacayip”tir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Çok da umrumda nasıl yazılır?

Türkçe’deki bazı kelimeler yazımlarıyla sıklıkla karıştırılır. “I care” kelimesi de bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “I care” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “I care”dir.

Boy pos nasıl yazılır TDK?

Boy bos (eski) / boy pos (güncel) Pliseli (eski) / Pliseli (güncel) Yürük (eski) / Yörük (güncel)20. Temmuz 2023

Kuru yemiş nasıl yazılır?

2- Birleşim sırasında ne kelimelerin ne de ikinci kelimenin anlamını değiştirmediği bileşik kelimeler ayrı ayrı yazılır. Aşağıda yiyecek ve içecek adlarından türetilen bazı bileşik kelimelerin örnekleri verilmiştir. Kurutulmuş kuruyemiş kelimesi burada farklı bir yazımla da görülmektedir.

Gitgide nasıl yazılır?

“GİDERĞİDE” kelimesinin anlamı yanlışlıkla “artan” olarak kullanılabilir, ancak doğru yazımı bileşik “artan”dır. Etimolojik olarak “giggide” kelimesi Türkçe’nin bileşik zarflarından biridir. “Gitmek” fiilinin tekrarlanmasıyla oluşur.

TDK acenta nasıl yazılır?

TDK’ya göre ajans mı yoksa acente mi? TDK’ya göre “agency” kelimesinin doğru yazımı “Agentur”dur. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Ajitasyon nasıl yazılır TDK?

TDK’ya göre ajitasyonu kelimesinin doğru yazımı “Agitation”dır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Acayip nasıl yazılır TDK?

TDK’ya göre “garip” kelimesinin doğru yazımı “cacayip”tir.

Nerede nasıl yazılır TDK?

Nerede ve nasıl yazıyorsunuz? Bu kelimenin nerede veya nerede yazıldığı sorusu ortaya çıkıyor. Bu kelimenin doğru kullanımı where olmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir